събота, 16 февруари 2013 г.

Как да си направим битова маса с пейки

Здравейте приятели,

Искам да ви предложа една семпла идея  как може да си измайсторите с не много усилия една прилична маса с две пейки на вашата вила, село и.т.н ;)

Нужни материали:

- една стара дървена врата
- бичмета 10x10  4 бр по 2 метра
- пирони 12,10,7 см
- стари дъски 4бр
- стари талпи 2 бр

Имате останала стара врата която преди време сте сменили на панелката с "бронирана" :) и ви се пречка в мазето или на балкона? Ето сега е момента да и намерите точното приложение, а то е.. да спретнете една чудна маса и да зарадвате ближния като спестите някой лев за нова. Разбира се спетените пари отиват в "МОЛА", но това е друга тема на разговор:)
Да се захващаме за работа.
Вземете вратата и махнете всички метални неща от нея като панти, брави,шпионка и.т.н. Като махнете всички тези неща остават разбира се дупки които трябва да запълните. Взимате автокит и запълвате навсякъде където има нужда от поправка, все едно изкърпвате кола. когато сте готови с вратата зе захващате с краката. Отрязвате на височина която ви е удобна. Измервате вратата и малко по-навътре от външните и краища вкарвате краката които предварително сте рамкирали с дъските в горният им край./виж снимката/
След това заковете вратата за рамката и вече си имате готова маса:)) за да изглежда по-красиво
с флекс може да направите рязове в дървото за да изглежда по-битово.


Пейките също стават много лесно / виж снимката/ отрязвате от останалите бичмета 8 броя по размер който да ви е удобен като височина. Две по две ги заковавате с големите пирони и отгоре слагате талпите които предварително сте изшлайфали и обработили. Боядисвате с автоимайл лак / това се прави ако случайно разлеете нещо отгоре да не попие и да раздуе след време пък и стои по приятно. Еми вече сте готови за трапезата и за тежките мезета и питиета.

от iashkiservices питайте не ни жалете

Няма коментари:

Публикуване на коментар