събота, 9 юни 2012 г.

Как да си направим интересна каменна стена.

Здравейте приятели!

Ще ви предложа една идея как може да си направите една от стените във вашия дом като декоративен каменнен зид. Във него може да вмъкнете всякакви елементи като метал, дърво, стъкло, тухли, керемиди и.т.н. Важното е да имате въображение. Във този случай това ще е декоративна стена в изба.

Нужни материали:

Стари камъни.
Цимент.
Стари бутилки, керемиди, няколко морени /камък/ дърво, може да сложите и гърне.

Материалите вече ги имаме струпали сме камъните и се чудим откъде да започнем!
Преди това искам да ви кажа, че не е нужно да купувате камъни, а  да ги изровите от стара ограда или съседът е копал и са му останали, поне в България това "богатство" все още може да си го осигорите без пари. Взимаме конец и опъваме от единия край на стената до другия. Забъркваме материал и започваме да зидаме. Камъкът не е претенциозен за редене ( зависи от модела и типът зидария има изключения) но мнения и съвети много. Правете го както на вас ви харесва. След като сложите един два реда измазвайте от задната страна с материал за да става здраво и гледайте вертикала. От третия ред нагоре може да започнете да вкарвате елементите които изброихме по - горе. / виж снимката/  Това е вашата стена и се отдайте без да се притеснявате, че няма да стане. Искам да ви кажа, че трябва да сте физически подготвени за тази задача защото ще ви тябва и гръбче и дупце:) за да завършите  това начинание. Успех!





























/ от iashkiservices питайте не ни жалете /

4 коментара:

  1. Радвам се, че попаднах на този сайт. Тука много практични предложения и добре описани как можем да постигнем и ние такъв ефект.Тази стена от камъни изглежда уникално, много автентично и за по стара къща ще стои идеално.Има и поставено старо пънче от дърво и бутилка, добра идея, поздравления.Само ти трябват гладки камъни и някой който да ги носи.Като опънем конец няма как да сбъркаме в правотата на стената.

    ОтговорИзтриване
  2. Много автентично стои по този начин направената ограда или стена.Бих опитала на вилата, благодаря за идеята.

    ОтговорИзтриване