вторник, 24 януари 2012 г.

Как да си направим кашпа/саксия/ с вградена лампа

Здравейте приятели!

Искам да ви покажа как да си направите една прекрасна кашпа с вградена лампа за вашия хол.

Нужни материали:

-три блокчета газобетон
-една лампа за вграждане
- малко лепило за плочки
-Ц-200 лепило
-Боя /по-ваш избор/

След като сте набавили материалите можем да се захващаме за работа.
Взимате едната тухла и оразмерявате лампата която ще вградите по-късно. Правите отвор който да е малко по-голям от самата лампа. След това вземете молив и нарисувайте формите на камък /виж снимката/ като приключите с рисуването е време за по- тежката част, а именно дялането. Вземете длето и чук и започнете от фугите вдълбайте ги максимално навътре за да стои по-графично отдалече.Като приключите тази процедура с двете тухли взимате третата и издлялквате по дължина.След като сте приключили взимате трион и режете една тънка част около три сантиметра дебела.Трябва да имате две такива парчета за двете страни на кашпата. / виж снимката/
Ако сте готови с всичко това може да ги слепите с лепилото за плочки. От останалата част на третата тухла правите дъното. След като сте залепили всички парчета оставяте да изсъхне. /един ден/. После вземете лепилото и импрегнирате цялата кашпа, след което вземете боята и боядисайте навсякъде. Като приключите с рисуването така да се каже:)
Може да сложите лампата. Еми честито ! Имате си саксия-лампа която може да ви радва окото с прекрасно цвете и в същото време да ви осветява част от стаята. Какво по романтично да иска човек:)


Поздрави!


От iashkiservices  / питайте не ни жалете /





1 коментар:

  1. Наистина изглежда много романтично и интересно. Сигурна съм, че като идват гости у вас ахкат и охкат от възхищение поне половин час :) Не знам дали ще успея сама да се справя, ако не ще ангажирам половинката с по-трудната част, аз съм по боядисването и рисуването. Само един въпрос имам, предполагам лампата трябва лесно да се вади и сменя, ако се повреди или изгори крушката?

    ОтговорИзтриване