понеделник, 7 февруари 2011 г.

Как да си направим ФОНТАН в двора.

Здравейте! Отново за любителите на чъчкането.Може да си направите фонтан от всичко което си поискате стига да имате малко въображение и технически умения разбира се.

Материали:

10 блокчета газобетон/ 10-ка.

Теракол.

Ц-200 лепило.

Помпа с дебит до 1 метър.

Тръба за чучура /по желание/

Ако искате и да свети взимате и потопяеми лампи.

И така да се хващаме за работа.Взимаме всяка тухла и я обработваме с длето и чук и се стремите да постигнем ефекта на камък./виж снимката/ след като сме оформили тухлите вече започваме да ги съединяваме с теракол.

За тухлите които стоят напречно за каскада на водата и слагаме арматурно желязо/два три шиша 10-ка/.

Не е задължително да правите същата форма.Проявете творчество и измислете ваша форма на фонтана.Може да дълбаете тухлите и да направите вградени цветарници./много приятно стои/Предимството на газобетона е че може да се моделира както пожелаете.БРАВО!!! до тук вече имаме изградена основа.Започваме както вече ви е ясно с творческата част,А тя е да го боядисаме. Преди да започнете с боята трябва да го импрегнирате с Ц-200 лепило.след това го боядисайте и като изсъхне боята пак го импрегнирайте с лепилото.МНОГО ДОБРЕ!!

Идва ред на тестването с вода.Предварително прокарания маркуч от помпата до чучура му е време да заработи.Включете в контакта....Бравооо водата тръгна ама тече малко накриво.Нивелирайте фонтана и вече всичко е ОК.ЧЕСТИТО!!!Имате си фонтан който работи.Не забравяйте,че това е уникален фонтан който няма да намерите в големите вериги made in China.от iashkiservices / Питайте не ни жалете/

4 коментара:

 1. Много харесвам фонтаните и самият шум който се чува от водата, благодаря за разкошното предложение.

  ОтговорИзтриване
 2. Поздравления за великолепно направения фонтан.Винаги съм ги харесвала.Изглеждат много добре където и да бъдат поставени.Особено през топлите дни от годината някак и разхлаждат и действат зареждащо.Много ми се иска и ние да си направим. Тази идея тук ще стои добре на вилата.Само трябва да организирам някои с който да го направим.Даже вече знам и къде може да поставим такъв фонтан.Идеята да направим излято място и за цвете е чудесна.

  ОтговорИзтриване
 3. " Преди да започнете с боята трябва да го импрегнирате с Ц-200 лепило.след това го боядисайте и като изсъхне боята пак го импрегнирайте с лепилото."

  При изброените необходими материали не е посочена боя за боядисване?

  Имам 3 въпроса и ще се радвам на бързите и изчерпателни отговори:

  1. Каква боя се взима за боядисване?
  2. Лепилото С-200 разрежда ли се или направо се боядисва с четката?
  3. Колко лепило е разхода за посочения фонтан?

  ОтговорИзтриване
 4. Здравейте,

  Използвах боя на ОЙКОС- VELDECOR бял за фасада.
  Лепилото го разредете 1:2 с вода. Мисля,че два литра лепило ще стигнат като го разредите.

  Успех,

  от / iashkiservices /

  ОтговорИзтриване