петък, 13 май 2011 г.

Как да си направим библиотека за детската стая

Здравейте приятели!Искам да ви пoкажа как може от две плоскости фазер да си направите чудна библиотека за детската стая.

Материали:
2 броя плоскости / 1,20 x 2,40/
1 кутия винтове за дърво
Бели тапи за главите на винтовете
Метални държачи за рафтовете.
Лента за обкантване

Препоръчвам ви когато купувате плоскостите предварително да ви ги нарежат в магазина на 0,20 см ширина.Всичко зависи от вашата идея как да разиграете рафтовете.Най-добре е предварително да измерите стената на която ще правите библиотеката и след това да си направите скица.Аз лично така правя и съм доволен от резултата.Обикновенно готовите мебели ги правят от няколко части за зглобяване.В нашия случай това е едно цяло и зглобяването започва от ляво надясно като слагате всеки рафт шахматно. /виж снимката/
От двете страни пробивате дупки достатъчни да пъхнете металните щифтове които ще държат рафтовете.След като сте завършили първия ред с равтовете слагате дългата дъска и започвате следващия... и така докато свършите.Винтовете ги използвайте за укрепване на цялата конструкция.На всеки винт слагайте по-една тапа за декорация.Там където имате рязове и се вижда дървесина използвайте лентата за обкантване.Използвайте ютия.
Общо взето не е голяма философия да си я направите,но все пак трябва да имате малко сръчност и технически умения.Важно е да пробвате.Някъде във вас спи креативността,събудете я...!

Във друга публикация ще напиша и за бюрото към тази библиотека със скрити лампички отдолу.


От iashkisеrvices /Питайте не ни жалете/

3 коментара: