неделя, 29 януари 2012 г.

Как да вдъхнем живот на старата ваза.

Здравейте приятели!
Искам да ви покажа как може да си направите старата ваза да изглежда добре със не много усилия.

Нужни материали:
-стара ваза
-малко лепило за плочки
-парче плат
-Ц-200 лепило


Ако вазата ви е гланцирана ще трябва да я надраскате с флекс. След това я намазвате с лепилото и я оставяте да изсъхне. После взимате от лепилото за плочки и го разбърквате до работна гъстота за лепене. След това взимате и намазвате цялата ваза. Ако имате под ръка тясна шпакла направете леки въртеливи движения върху материала (препоръчвам ви да сложите в лепилото малко гипс за по-бързо втвърдяване, това няма да повлияе на качествата на материала, а ще послужи като ускорител) До тука добре:) Сега вземете и разредете материала който ви е останал в кофичката с гъстота като на боза.Сложете Ц-200 лепило и разбъркайте.След това сложете парчетата плат и обилно ги накиснете с материала, след което ги истискайте.Като приключите с тази процедура сложете парчето плат върху вазата и моделирайте /виж снимката/

Намачкайте платът в форма която на вас ви харесва. След като приключите с тази част ще трябва да го оставите да изсъхне един ден. На другия ден взимате от ц-200 лепилото и пак  намазвате обилно. След това вземете кремава боя и боядисайте вазата, но не обилно а четката трябва да е полусуха и само да докосва повърхностите на вазата за да може да се получи този ефект който виждате. Еми честито :)
Имате си нова ваза на която да и се радвате още дълго време без да ви писне.От iashkiservices - /питайте не ни жалете/Няма коментари:

Публикуване на коментар