понеделник, 7 февруари 2011 г.

Подготовка за боядисване

Подготвянето на стая, която ще се боядисва е единствената най-важна стъпка при боядисването й. Непълната или неправилната подготовка е единственият начин да се провалите още преди да сте започнали. Точната подготовка ще Ви спести време и пари.

СТЪПКИ:
Изчистете стаята от всички мебели, декорации, лампи и други електрически уреди. Колкото повече неща изнесете от стаята, толкова по-свободно ще можете да се движите из нея..и разбира се толкова по-малко ще трябва да се тревожите, че бихте могли да съсипете нещо с боята.
Преместете всичко, което може да се премести в центара на стаята и го покрийте с наелони, за да не се изцапа от евентуално разлятата боя.
Изчистете безупречно стаята.. Изчистети и всички паяжини и прах.
Изчистете стените/повърхностите, които ще бъдат боядисвани. Грундирането е също важна стъпка в приготвянето на стените за боядисване. Ако стените Ви са вече покрити с боя на водна основа, тогава можете просто да боядисвате върху старата боя. Но ако ще боядисвате върху боя на блажна основа или гланц, ще трябва първо да грундирате.Съвет/ако имате мазни петна или ръжда по стените може да ги минете с разредена блажна боя/бяла/ запомнете,че блажно с блажно се импрегнира.


Когато започнете да боядисвате тавана боядисайте и около 2,5 см надоло по-стената.После цветът ще покрие бялото.ИДЕЯ!!!/Ако тавана и стените са много криви и ъгловата линия е дразнещо крива.Залепете хартиено тиксо 2,5см от ъгъла на тавана надоло върху бялото ,разбира се след като е добре изсъхнал тавана.(ако нацапате тиксото това не му пречи.) След това боядисайте стените в цветъткойто желаете .след като сте завършили стените отлепете много внимателно тиксото.Ще получите идеално права линия между бяло и цвят,а кривото ще се скрие в бялото и се получава визуална измама за окото и стои много нежно и красиво./
Облепете с хартиено тиксо всички близки стени, електрически ключове и повърхности, които няма да се боядисват.





от iashkiservices / Ако имате вупроси Моля пишете не ни жалете

1 коментар: