петък, 29 ноември 2013 г.

Как да си направим печка от глинени саксии.

Здравейте приятели,

Искам да ви предложа една идея как да си направите мини печка от глинени саксии.
Искам също така да Ви кажа и че не откривам топлата вода, защото тази идея е от интернет. Бях любопитен дали ще работи тази гениална идея, а отговорът е ДА!:) Всяка публикация в моят блог е авторска и всичко което споделям с вас аз съм го правил. Така ,че  преди да напиша нещо съм го тествал преди това.. а не copy-paste -нал :)))
Поздрави от мен и весело посрещане на новогодишните празници !!!

Нужни материали:

- две глинени саксии
- една шпилка или голям болт
- шайби, гайки, една алуминиева тръбичка по-желание.
- три болта за крака

Това е много практична идея за малки помещения. На пръв поглед си мислите, че една свещ не може да ви даде нужната топлина, но наистина някой го е измислил и адмирации за което.. предлагам ви за по-голям ефект да сложите 5 бр свещи. от тези на снимката или две от тези в чаша които се продават.
Всичко става толкова лесно. В голямата саксия нанизвате малката която закрепвате с гайка, след това в малката започвате да нанизвате тръба, шайба, тръба, шайба и накрая завършвате с гайка. преди това нарежете алуминиевата тръбичка на по-един сантиметър и я ползвайте ако нямате такава тръба ползвайте гайките, но по голям ефект има с алуминия защото отделя повече топлина. След като сте направи ли всичко това може да направите три дупки за краката./виж снимката/ В моят случай използвах три алуминиеви крака които бяха от един шкаф. Гледам винаги да има естетика , но да не изместваме темата с мен:) Браво на вас ! Ако сте стигнали до тази стъпка значи е време да запалите свещите който предварително сте сложили в чиния. Температурата която развива печката е до 85 градуса, имайте го в предвид къде ще поставите печката за безопасност.
Изчакайте 40 минути и ще видите разликата. Ако случайно не усещате разлика просто увеличете парното:)1 коментар:

 1. Здравей. Искам да питам две неща.
  Първо, виждам че си затворил двете дупки на по-голямата саксия, а на някои други статии показващи същия метод на отопление оставят отвор отгоре. Има ли някакво значение???
  Второ, в друга статия в нета четох че не били много практични или по-точно не можели да топлят много. Как да го разбирам това ??? Аз лично не съм много топлолюбив и ще съм много доволен ако имам 16-18 градуса в стаята.
  Дай малко инфо с това което си направил каква стая (колко квадрата горе долу) отопляваш и какви градуси има вътре и каква е температурата навън.
  Иначе ми харесва цялата идея :)

  ОтговорИзтриване