четвъртък, 19 май 2011 г.

Как да изолираме пристроена кухня

Здравейте приятели!Искам да ви покажа как може да отстраните теч на вашата пристроена кухня.Тази публикация е за тези които живеят във къща и имат пристройка към нея.

Материали:

Олово или алуминиево фолио
Хидроизолация в зависимост колко ви е голяма пристройката.

В този случай искам да ви покажа как може да реставрирате старото олово и да не давате пари поне за него ако го има изобщо. .Виждал съм всякакви импровизации от "колеги" и неприятностите незакъсняват.
Като за начало махнете старото олово внимателно без да го усуквате или пречупвате.Изчистете много добре отдолу и подгответе за хидроизолация.Отрежете от ролката  парчета около 30см широки.Зависи колко ви е дълга пристройката отрежете толкова парчета за дължината.Мисля,че ролките са широки около 1 метър,но несъм сигурен.С две думи ако пристройката е 3м дълга, разгъвате ролката режете на 30 см ширина три парчета и сте готови да започнете.Но! Преди да започнете с лепенето направете с малък флекс  канал под нивелир
на 10 тина см височина / виж снимката / Това е много важен момент защото в моя случай оловото беше залепено само със силикон и извито.Това не е правилно! Идеята на оловото е да бъде като козирка между снадката.Канала се прави точно затова, оловото да влезне във него и след това да се извие надолу по стената като престилка.Хидроизлоцията която ще сложите преди оловото е да изолирате евентуални пропуски и фактически да отстраните  течът.Със снимките към публикацията ще ви стане по- ясно.Препоръчвам ако нямате уменията и знанията да се доверите на специалист който да го направи.Аз ви показвам какъв е пътя и да сверите часовника.



                                       
                                    Тук оловото изглежда като за скраб, но вижте снимката отдолу


                                     
                                        
                                    Ако проявите творчество може да дадете живот на всичко.
                                       
                                     
                                     



От iashkiservices / Питайте не ни жалете /

Как да си направим стенен луксозен часовник

Здравейте приятели! Предлагам ви идея как от плочка можете да направите луксозен подарък на някой ваш приятел,а защо ли не и на шефа..
Материали:
Една плочка / цвят по желание/
Стар механизъм от часовник.
Малки камъчета за декориране /бели и червени и по- възможност плоски.
Лепило /бързо стягащо/

Взимате една плочка по-ваш избор и я отрязвате в форма каквато на вас ви харесва/ Препоръчвам по- строги форми/ След това намирате център и дупчите дупка.После там ще пъхнете механизма от задната страна.Това ще стане в по-късен етап.Време е да се започне с лепенето на камъчетата.Ползвайте по-големи камъчета за часовете / 12,3,6,9/ виж снимката. Останалите нека да бъдат с размера на логото и името  което ще си измислите.
Камъчетата  които отброяват часовете от 00 до 00 им направете легла с малка видия за плочки.Това се прави защото камъчетата от задната страна са конусовидни и трябва да потънат в дупките които преди това сте направили.Залепете с лепило.Браво на вас!!!Щом сте стигнали дотук имате железни нерви..Ако следите моите публикации там съм обяснил подробно хватката как да направите стрелките и да не ви се разминават с  часовете.
Логото го правете с плоски камъчета за да може да се лепят по лесно.
Ето вече имате луксозен часовник с който може  да се гордеете или  който може  да подарите на шефа си с логото на фирмата и неговото име.Пък туко виж и заплатата може да ви  вдигне. Дай боже!!
Успех!!!!!!





от iashkiservices  / Питайте не ни жалете/

сряда, 18 май 2011 г.

iashkiservices: Как да си направим ФОНТАН в двора.

iashkiservices: Как да си направим ФОНТАН в двора.: "Здравейте! Отново за любителите на чъчкането.Може да си направите фонтан от всичко което си поискате стига да имате малко въображение и техн..."

понеделник, 16 май 2011 г.

Как да реставрираме старата маса

Здравейте приятели!Днес ще ви покажа как да реставрирате старата маса която ви е била подарък от вашите родители ,а на поредното тържество сте я поляли с вино и винаги я покривате с покривка защото е цялата в петна.

Материали:
Фурнир /размера да бъде по голям от масата/
Лепило /специално лепило за лепене на фурнир/
Шкурка / 120,180/

Вече сме се снабдили с необходимите материали и можем да започнем.Тука искам да отбележа,че ако вашата маса е от масивно дърво вие сте щастливец!Защо??Защото ще си спестите работата с лепенето на фурнира.Ако масата ви е от масивно дърво само ще я изшлайфате и след това ще я лакирате и сте готови.Ще се съсредоточим на масата която не е от масивно дърво.взимате ел.шлайфачка с въртеливо движение и сваляте всички неравности по-плота без много да натискате.След това почиствате с разредител от прахта и оставяте да изсъхне.След като е изсъхнало вече сме готови да подготвиме фурнира.Обикновенно го продават на ролка и размерите са му като на твърдите фазери/1.20 x 2.40м. Ако масата ви е квадратна,елипса или кръгла,скроявате парчето да е с около 5см по-голямо от самата маса.Идеята на фурнира е да скрие всички петна и захабеност по стария плот.След като сте изрязали с ножица формата е време за лепене.Аз ползвах лепило във спрей.
Ако на вас са ви дали лепило в метална кутия още по добре,взимате четка и нанасяте едновременно и на плота на масата и на самия фурнир.След около 7/8 минути започвате с лепенето от единия край като леко-полека избутвате въздуха към другия край./Това е по-предписание на производителя.Така,че по добре е да се посъветвате или да прочетете преди употреба.От питане глава не боли./До тук добре!Когато лепилото изсъхне взимате макетно ножче и много внимателно изрязвате по-ръба на масата докато не получите перфекната форма на масата която правите./виж снимката/след това с шкурка взимате много малка фаска.Вече сме готови и за лак.Изберете цветът в който искате да бъде вашата маса и минете една ръка.След като настръхне на следващия ден я изшкурете с шкурка 180.Минете и втора ръка и оставете да изсъхне.След
като вече е готова и втора ръка е време за безцветния гланц лак който да придате блясък и да пази от евентуални поражения./виж снимката/
Еми мисля ,че добре се справихте с задачата и вече няма да е нужно да покривате масата когато нямате гости.




От iashkiservices /Питайте не ни жалете/

събота, 14 май 2011 г.

Как да си направим удобен плот за детската стая - продължение

Здравейте!Както вече ви обещах от предишната публикация искам да ви покажа допълнението към библиотеката която ви показах.

Материали:
2бр плоскости 1.20 x 2.40 /цвят по избор/
Обкантваща лента и метални скоби за захващане 90 градуса
Винтове
Лампички с батерии
2 метра летви / 2см x 4см 2бр

И така приятели искам да ви покажа как със не много усилия може да направите удобен плот за вашите деца.Плотът е с лампички отдолу и вечер ефекта е много красив.Когато купувате плоскостите нека да ви ги отрежат на 0.60 см.Това ще е ширината на плота и на краката.Обикновенно 0.80см височина е за предпочитане.Ако плотът ще подпира на две стени,взимате летвите и на височина 0.80см ги фиксирате с дюбели в стената.След това изрязвате една лента от 0.10см по дължина на плота и я поставяте изправена от долната страна на плота/тя служи да не се извива плота и също така го укрепва/
Лентата се фиксира от долната страна с помоща на метални скоби на 90 градуса.В никакъв случай не дупчете плота отгоре.След това в задния ъгъл може да залепите лампичките с горещ силикон./виж снимката/Детето ви ще остане приятно изненадано пък и с такъв плот и библиотека може да си вдигне успеха ако вече не го е направило.До тук добре,но нямаме крака за плота.От останалия фазер си измислете някаква форма и я изрежете със /зеге/ два броя.(След като бях отрязал двата крака ми дойде идея да използвам срещуположните парчета и ги обърнах наобратно като оставих 5см между тях.Много Арт се получи и съм доволен от резултата.)И вие може да последвате примера и да направите наистина хубави неща.Сложете плота да легне върху летвите които сте фиксирали за стената.След това поставете двата крака отдолу и ги фиксирайте със същите метални скоби,незабравяйте да фиксирате и плота за летвите от долната страна.Браво!!! Вече си имате страхотен плот на който да се радват вашите деца пък и вие да видите на какво сте способни.






От iashkiservices /Питайте не ни жалете/

петък, 13 май 2011 г.

Как да си направим библиотека за детската стая

Здравейте приятели!Искам да ви пoкажа как може от две плоскости фазер да си направите чудна библиотека за детската стая.

Материали:
2 броя плоскости / 1,20 x 2,40/
1 кутия винтове за дърво
Бели тапи за главите на винтовете
Метални държачи за рафтовете.
Лента за обкантване

Препоръчвам ви когато купувате плоскостите предварително да ви ги нарежат в магазина на 0,20 см ширина.Всичко зависи от вашата идея как да разиграете рафтовете.Най-добре е предварително да измерите стената на която ще правите библиотеката и след това да си направите скица.Аз лично така правя и съм доволен от резултата.Обикновенно готовите мебели ги правят от няколко части за зглобяване.В нашия случай това е едно цяло и зглобяването започва от ляво надясно като слагате всеки рафт шахматно. /виж снимката/
От двете страни пробивате дупки достатъчни да пъхнете металните щифтове които ще държат рафтовете.След като сте завършили първия ред с равтовете слагате дългата дъска и започвате следващия... и така докато свършите.Винтовете ги използвайте за укрепване на цялата конструкция.На всеки винт слагайте по-една тапа за декорация.Там където имате рязове и се вижда дървесина използвайте лентата за обкантване.Използвайте ютия.
Общо взето не е голяма философия да си я направите,но все пак трябва да имате малко сръчност и технически умения.Важно е да пробвате.Някъде във вас спи креативността,събудете я...!

Във друга публикация ще напиша и за бюрото към тази библиотека със скрити лампички отдолу.


От iashkisеrvices /Питайте не ни жалете/