сряда, 17 август 2011 г.

Как да си направим дворът красив

Здравейте приятели!

Във  тази публикация искам да ви покажа как може за кратко време и евтино да си направите двора като по-учебник..

Материали:

 тухли. цвят по ваш избор
 чимове с трева 
 декоративни камъни
 дървени трици за декорация
 бетонни плочки
 пясък ,цимент
/ количеството на материалите зависи от големината на дворът ви/ Тук наблягаме на идеята.


 Дворът ви прилича на "кочина" и все не ви остава време да го направите по ваш вкус. Ето сега е моментът да заделите част от бюджета за вашето любимо кътче където да се наслаждавате с деца и приятели. Изхвърлете всичко ненужно или го приберете в бараката ако сте "плюшкиновци" . До тук добре! Измислете си някаква форма по-продължение на оградата и с бел /права лопата/  направете легло за тухлите / виж снимката/  Тухлите ги фиксирайте с цимент и пясък. Това ще бъдат цветарници. Оставяте тухлите и се захващате с  площадката на която ще си сложите масата със столовете и ще си пийвате ракийката. Преценявате колко квадрата ще е и изкопавате около десет сантиметра дълбочина. Пръстта я слагате в цветарниците . След това насипвате пясъкът миксиран с цимент и слагате плочите под нивелир . /виж снимката/ Площадката и цветарниците са готови. Остава декоративната работа. Вземете от дървените трици и насипете върху цветарниците.В празните участъци насипете от декоративните камъни. Там където искате да има и зеленина поставете чимовете като предварително сте подготвили и изравнили почвата. Браво!! Вече съвсем спокойно може да ви казват "баш майстора" това е в кръгът на шегата. Бих ви посъветвал да се доверите на професионалист ако предприемате такава стъпка. Успех!!!







От iashkiservices -Строителни Услуги  / питайте не ни жалете/

11 коментара:

  1. много хубава идея "напраи сам", мерси че я публикувахте за всички тук, поздрави

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно изглежда дворчето, спретнато, подредено! Много добра идея и не е нито скъпо, нито толкова трудно :) Е като гледам ще отидат 2-3 дни най-малко, но си заслужава! Моят двор е малко по-голям та повечко усилия и време ще ми отиде, а искам и да засадя жив плет вместо ограда :)Но на пролет се захващам с пълна пара!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Пожелавам Ви успех и скоро ще публикувам нови интересни неща.

      Изтриване
  3. лол разликата е огромна от това какъв е бил и какъв е станал. Поздравления , изглежда идеален двор.

    ОтговорИзтриване
  4. На пръв поглед дост малко място като за двор, но като видиш какво е сътворено там ти се иска и ти да имаш и да постигнеш същият ефект.Поздравления станал е прекрасен двор, място за почивка.С тези камъни и трева е свежо и практично.На скоро гледах камъните по магазините има какви ли не модели, разновидности и цветове, даже има и кристалчета, но за цените да не коментирам, все пак за подобно нещо си струва да дадеш.Като гледам нужните материали не са много, стига да има желаещи да работят всичко може.

    ОтговорИзтриване
  5. Много хубаво предложение ни давате за двора.Определено ще го имам предвид. Харесах с някои неща от статията и за догодина ще ги направя и аз в моят двор.С тези ситни камъчета изглежда много свежо.Формата на която сте се спряла също ми допада.Предполагам,че при мен това ще е по-голямата трудност да видя в какви размери и форма да постигнем подобен резултата.Всичко зависи и от терена с който разполагаме.Дано нещата да се получат, а вие не спирайте да публикувате и да ни давате идеи.

    ОтговорИзтриване
  6. Не можем да познаем , че това е същият двор, много красив е станал.Благодаря за предложенията.

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотна идея:)

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря! Скоро ще публикувам още интересни идеи. Бъдете здрави.

    ОтговорИзтриване
  9. С нетърпение очакваме следващите творения.Точно така трябва да се действа според мен особено там където има възможност и пространство е добре да може да се използва максимално за удобството ни и това да е красиво.Особено щом сме положили сами грижите и труда да го постигнем.Благодаря за тази статия.Тук ми давате страхотна идея.Ако дворът ни не изглежда добре то няма смисъл да се стараем и от вътре къщата ни да изглежда добре.Поне според мен е така.С тревата се е получило страхотно,много свежа идея.Само едно куче липсва.

    ОтговорИзтриване