понеделник, 7 февруари 2011 г.

Как да си направим въжена библиотека!

Здравейте приятели! Искам да ви предложа една идея как да си направите въжена библиотека. Определено ще впечатлите съседа с креативност,а приятелите си с нестандартно мислене / аз ще си трая/.

Материали:

* Шперплат 1 лист. цвят по желание.разбичен предварително на 20 см ленти.

* Въже 30 метра.

* 6 бр метални куки.

* 6 бр дюбели за бетон.

Материалите са за размер 2.40 ширина на 1.80 височина.

Да се захващаме за работа. Направете 6 дупки през 50 см в стената на около 7 см от тавана в една линия.Завийте куките в отворите/ виж снимката/ Оразмерете лентите през 54 см и ги нарежете.След като сте готови вземете 4 или 5 готови парчета и ги сложете едно върху друго. Направете в четирите края дупки с размер малко по голям от въжето.Размерите на дупките да бъдат на 2 см от ъглите.Повторете това и с останалите дъски.Направете опкантване с въже на всяка дъска без задния и край който ще ляга на стената.След като дупките са готови започнете с нанизването на дъските от доло нагоре./виж снимката/ Всяка дъска се нивелира в двете посоки и се слагат през 20 см височина като ги раздвижвате.

Под всяка дъска като вече е под размер и нивелирана се пъхва по едно малко пиронче във въжето да спре движението на дъската надоло.Това се повтаря на всяка дъска във всички краища.След това навийте конопено въже под пироните.Може би сте неуверени в това което правите ,но ви обещавам,че ще останете доволни от добре свършената работа.След като наредите книгите,вазите,сувенирите по рафтовете те ще натежат и библиотеката ще се укрепи.Добре свършена работа!Браво!!Успех!!



от iashkiservices /Питайте не ни жалете/

3 коментара:

  1. Чудесна идея, този 1 лист шперплат с какви размери е?

    ОтговорИзтриване
  2. И още въжето с какво ф трябва да е ф8 или повече, а също има ли значение дали ще е конопено или друго?

    ОтговорИзтриване
  3. Размерите на на листа е 1,22 x 2,44 обикновенно.
    Дебелината на въжето е добре да бъде над ф8 колкото по- дебело е въжето толкова по- красиво стои. Пожелавам успех на всички и бъдете здрави:)

    ОтговорИзтриване